top of page
Search
  • Writer's pictureElisa La Gala

Fragments from the future: my quarantine stories

Updated: May 11, 2020

EN

During this lockdown, I am struggling, like many other people, with negative feelings resulting from the frightening situation we are all going through. The crisis has disrupted our social life, or at least the way we use to know it, and forced us to keep at distance the people we love. In tough moments, I have learned to turn negative into creative motion and find comfort in digging into memories.

Fragments from my recent and remote past have come to the rescue. They reassure me in the present times and give me hope for the future.

Fragments of people that at the moment are gone from my sight but not from my heart.

I started taking pictures to revive those memories and, in the absence of my people, I used little puppets.

It makes me smile to look at the pics of me and my mum ir our garden in Naples picking flowers to decorate the house, visiting a museum with my partner, walking in the nature with family, having fun with friends….

What you see is what I miss and what gives me joy.

And you, what do you miss during these strange days?NL

Tijdens deze lockdown worstel ik , zoals veel mensen, met negatieve gevoelens door de beklemmende situatie waar we met z’n allen moeten doorgaan. De crisis heeft ons sociaal leven abrupt onderbroken, of minstens de manier zoals wij het voordien beleefden en het verplichtte ons om de mensen van wie we zielsveel houden op afstand te houden. I heb geleerd om negativiteit in mijn leven om te toveren in creativiteit en ik het ophalen van jeugdherinneringen is een soort balsem.

Fragmenten uit mijn jeugd , maar ook recente zoete herinneringen komen mij redden. Ze geven mij nu een vorm van zekerheid en ze geven me ook hoop voor de toekomst.

Fragmenten van mensen die uit mijn zicht zijn maar niet uit mijn hart.

Ik begon foto’s te maken om die momenten te herbeleven en omdat de mensen zelf afwezig waren, gebruikte ik kleine poppetjes.

De gedachte aan mijzelf als kind dat met mijn mama bloemen plukte in onze tuin in Napels om het huis te versieren, ik met mijn partner op bezoek in een museum, wandelen in de natuur of gewoon een leuke avond met vrienden verwarmen mijn hart.

Wat je ziet is wat ik mis en wat me een goed gevoel geeft.319 views0 comments

Comments


bottom of page